Introductie.

 

Metiri Calculatiebureau is een jong en dynamisch bouwkundig calculatiebureau, dat zich voornamelijk richt op ondersteuning van onderaannemers tijdens het calculatieproces.

 

Dit doe ik door al in een vroeg stadium van het calculatieproces BIM in te zetten. Waarbij enerzijds een eventueel ontvangen 3D-model van de opdrachtgever wordt vertaald voor bruikbare hoeveelheden. En anderzijds wanneer er geen 3D-model beschikbaar is, er één wordt gemodelleerd.

 

In dit laatst genoemde zullen alleen de benodigde hoeveelheden worden gemodelleerd, voldoende voor het opstellen van de begroting of raming. Of voor het opstellen van een offerte.

 

3D-modellen worden nog maar mondjesmaat door opdrachtgevers ter beschikking gesteld, zeker in calculatiefase. En wanneer deze wel worden verstrekt, wordt er nog onvoldoende gebruik gemaakt van het ''BIM-proces''.

 

Tijdens het maken van een begroting, raming of offerte gaat de meeste tijd van het calculeren zitten in het uittrekken en bepalen van hoeveelheden. Wanneer er een 3D-model beschikbaar is, zijn in feite deze hoeveelheden, indien op een juiste wijze gemodelleerd, al uitgetrokken.

 

Toch komt het in praktijk met grote regelmaat voor dat hoeveelheden dubbel worden bepaald. Immers de hoeveelheden zijn door de architect of constructeur al in het 3D-model getekend. Daarnaast worden de hoeveelheden ook nog een traditionele wijze bepaald, dubbel werk.

 

Metiri Calculatiebureau kan de volgende werkzaamheden, geheel of gedeeltelijk, voor u uit handen nemen:

  • Het bepalen van bouwkundige hoeveelheden, welke als basis dienen voor het opstellen van begrotingen, ramingen of offertes;
  • Het vertalen van 3D-modellen (BIM) naar bruikbare hoeveelheden;
  • Het opstellen/maken van 3D-modellen (BIM) voor het bepalen van bouwkundige hoeveelheden en leveringsdemarcaties;
  • BIM implementatie en werken met 3D-modellen voor de calculatieafdeling;
  • Het schrijven en afprijzen/normeren van begrotingen, ramingen en het opstellen van offertes;
  • Het beoordelen van offertes, het maken van offertevergelijken en het verwerken van offertes in begrotingen of ramingen. 

 


© 2017 Metiri Calculatiebureau | KVK 69267812 | info@metiri.nl